Pokloni

Pravi POKLON za slavu

Uskoro, sa Mitrovdanom, počinje sezona slavljenja i intenzivnog druženja. Nije to, kao u narodnim pesmama – hajdučki rastanak, već, naprotiv, u savremeno vreme,  svi se viđamo i posećujemo intenzivno.

Kombinatorika termina se zaigrava i kulminira na Sv. Jovana, kada nam i jedni i drugi venčani kumovi slave…. a mi (milo nam je), pozvani, ni manje ni više, oba dana… a još kažu “tri dana je gostinjsko…”
Da, da, slede nadmetanja u gastronomskim specijalitetima, ali sarma je ipak svima omiljeni i neizostavni deo. Dobro došao je i domaći hleb, ruska salata, al’ mora da postoji i neki novi recept, neka inovacija domaćice, da ne bude sve rutina…

Uz jaku hranu, kao podloga ide rakija, a kasnije se nastavlja sa vinom… pa na kraju degustacija slatkih recepata!
Radujem se prijatnim slavskim druženjima, uz miris tamjana i voštane sveće, i zaključujem da mi je ipak omiljeni ukus, slavsko žito, i to kakvo je moja Bajka pravila ♥.

Kao Pravi POKLON za slavu Vam predlažemo Rashladni bokal (za domaće vino, npr. može odmah da se isproba) od VacuVina, ili Hladnu tacnu (svaka princes krofna će na njoj dugo, ponosno i čvrsto stajati, ako gosti to dopuste :))

P.S. Molim da se ne zaboravi da se očita “Oče naš” pre slavskog ručka…

Živeli…

 

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    JovanBGD
    January 16, 2018 at 6:30 pm

    Lep tekst,posle koga sam zaista i kupio taj bokal na poklon za slavu i prijatelji ga koriste. Online porucivanje dobro funkcioniše.

  • Leave a Reply

    sixteen − 5 =