Kulinarstvo/ Zdravlje

Najkvalitetnije posuđe

Najkvalitetnije posuđe, najbolje šerpe, lonci i poklopci, zdravo kuvanje, pekači …

Napravila sam studiju na netu proučavajući šta je najbolje za kuhinju… kad kupujem za sebe, neka je najkvalitetnije posuđe i neka se svaki put spremanje hrane pretvori u ritual i užitak! Istraživanja i iskustva o posuđu kažu da je liveno posuđe, koje je preko emajlirano – najbolje posuđe. Francuzi, vrsni kulinari, ponosni su proizvodjači STAUB livenog posuđa (http://www.serotonin.rs/kompanija-staub/ ).

Večne šerpe!

Što se duže koriste, sve su bolje i sve više ćete biti sigurni da su nezamenljive! Zdravo kuvanje, ravnomerno zagrevanje, očuvanje vitamina i aroma, samonatapanje, ušteda energije i vremena… Ovo je posudje za indukcionu ploču, za ringle, za gas, za otvorena ložišta, a i za sve druge izvore… Može se na ringli spremati, ali sa efektom rerne, zbog toga što će i poklopac emitovati toplotu kao i dno! Dizajn poklopca je dao rešenje samoprelivanja, pa je svaki komad mesa u najavi softan i u svom najboljem izdanju. Mozete u ovim, tzv. Cocottima, spremati gulaše, i druga spora jela, ali će Vam odlično poslužiti i kao obična šerpa za supe, dinstanja i za sve druge raznorazne potrebe. Na 24Kitchen-u uglavnom svi koriste cast iron posudje, jer je zdravo, pametno, a i pozitivan je trend vraćanje tradicionalnim vrednostima. Hrana će se iskrčkati na 3 ili 4 (umesto na užarenoj 9.) i ostaće topla satima – da bez podgrevanja sačeka okasnele ukućane na ručak!

Definitivno, liveno tučano posudje će bolje i brže ispeći hranu, jer se gvoždje ravnomerno zagreva i emituje toplotu neuporedivo bolje od svega drugog.  Evo kako ja tadim: prvo, stavim u zagrejanu rernu da se šerpa (pekač…) zagreje, pažljivo izvadim, nauljim i pospem prezlama ili brašnom, a zatim stavim testo ili koju drugu djakoniju u Staub i vratim u rernu.

Kad bude pečeno, savršeno hrskava korica će se lako odvojiti od podloge i Vi ćete biti ponosni šef kuhinje, okićen sa puno pohvala! Potreban Vam je bakaluk sa pijace, dobra volja, i Staub tučana šerpa…

….prijatno!!!

You Might Also Like

15 Comments

  • Reply
    Minja
    June 7, 2015 at 7:24 pm

    Staub serpa je odlična! Planiram i tiganj za palacinke da kupim…

  • Reply
    Jelena
    June 15, 2015 at 10:40 am

    Koji komad mi savjetujete da kupim prvi? Hvala..

    • Reply
      Nebojša
      June 16, 2015 at 1:10 pm

      Poštovana Jelena,\n\nsve zavisi od Vaših potreba i količine hrane koju spremate.\nManje okrugle su idealne za čorbe, potaže, kuvana jela, ali i za punjene paprike, tikvice, lovačke šnicle….\nOvalne su pogodnije za pečenje mesa ili povrća u rerni.\nMi Vam preporučujemo da svratite do nas kod Hrama Sv. Save na Vračaru (Krušedolska 13), i da pogledate uživo našu ponudu, a mi ćemo se potruditi da Vam pružimo sve neopodne savete koji bi Vam znatno olakšali izbor.

  • Reply
    Milos
    July 20, 2015 at 6:04 pm

    Inspirativan text i lepe slike

  • Reply
    K.M.
    March 14, 2016 at 7:19 pm

    Oprobano … podmazujem zagrejan staub s mašću i pospem prezle i onda stavim testo za hleb – stvarno korica bas bude hrskava i idealna. Hvala na savetu..stvarno je najbolji hleb iz tučanog posudja!

  • Reply
    VIKI
    September 5, 2016 at 2:51 pm

    POSTOVANJE! \r\n\r\nDA LI STAUB POSUDJE MOZE DA SE KUPII U BANJA LUCI? \r\n\r\nUNAPRED HVALA

    • Reply
      Nebojša
      September 6, 2016 at 3:23 pm

      Poštovana Viki, za sada imamo prodaju jedino u Beogradu. Što se tiče kupovine iz okolnih zemalja, možemo se raspitati za proceduru slanja. Ukoliko dođete do nas, možemo Vam izdati potvrdu za Tax Free, tako da imate mogućnost povraćaja PDV-a. Za sve dodatne informacije možete nam se obratiti direktno na mail kontakt@serotonin.rs
      Hvala…

  • Reply
    Mari
    January 16, 2018 at 2:34 pm

    Koju veličinu tučanog ovalnog pekaca preporucujete za pile?

    • Reply
      Serotonin
      January 16, 2018 at 2:40 pm

      Poštovana Mari, konkretno za pečenje pileta imamo fenomenalan pekač: https://www.serotonin.rs/shop/staub-pekac-za-pile-roaster
      Ukolio ipak želite da to bude cocotte, od okruglih je dovoljno 24 ili 26, a od ovalnih je 31 optimalna. Ukoliko želite da dodate i nešto više povrća sa strane, onda svakako treba odabrati veći.
      Srdačan pozdrav

  • Reply
    Ljiljana
    January 16, 2018 at 4:26 pm

    Koristim staub tucano posudje i smatram da je bez premca!

    • Reply
      Serotonin
      January 16, 2018 at 4:27 pm

      Drago nam je da čujemo ovakva iskustva i zahvaljujemo se na lepim rečima. Srdačan pozdrav

  • Reply
    Mila Jovanovic
    February 22, 2018 at 11:58 am

    Postovani, zelim samo da proverim, Staub šerpe su preko gvozdja i emajlirane, a ne kao ostale u ponudi na tržistu….? Znači nema nezdravih uticaja? Hvala

    • Reply
      Serotonin
      February 23, 2018 at 2:07 pm

      Poštovana Mila,
      u pravu ste. Kompletan program STAUB livenog posuđa je emajliran, tako da u njemu možete pripremati sve vrste hrane i nema nikakvog posebnog održavanja i čuvanja. Takođe, nema nikakvog štetnog uticaja gvožđa na hranu za razliku od livenog posuđa koje nije emajlirano i sa kojim treba biti posebno obazriv.

  • Reply
    Mira i Jovan
    December 27, 2018 at 8:54 pm

    Postovani, molimo Vas za preporuku velicine ovalnog Stauba koji bi bio taman za pecenje praseće plećke ??

    • Reply
      Serotonin
      December 28, 2018 at 11:47 am

      Sve zavisi od veličine plećke. Nema tu nekog pravila. Ali okvirno, za komad od 2,5-3 kg je dovoljna 37. I ima mesta i za neko povrće

    Leave a Reply

    seven + seven =