Kulinarstvo

Koji je nož najbolji?

Koji je najbolji nož na svetu?

Najbolji nož je onaj sa kojim volite da radite.

Garantujem!

Ja volim kad mi sve ide od ruke, volim kad se kuvana jaja lako ljušte, kad krastavac nije gorak, kad se kvasac lepo diže i kad se i luk i paradajz lako i lepo seckaju. Zato jaja posle kuvanja stavljam u hladnu vodu (lakše se odvaja ljuska!). Zato krastavac radije biram na pijaci, a ne u prodavnici. Zato kvasac kupim svež. I zato je uvek Zwilling nož na mojoj dasci! Dasku obavezno koristim, jer me je oštar nož tako navikao. Sa ostrim nožem nema zapinjanja, pa čim se naviknete nema ni problema, ni posekotina. Volim onu pozitivnu atmosferu, kad bi da obradujem ukućane,  kad kuvam jer mi se kuva. Idealan scenario je: ulazim u svoju kuhinju, osecam se kao na 24kitchen-u , ja i moja oprema za profesionalne kuvare, mirisi začina, bakaluk svežih đakonija sa Kalenića… sve je tu da me podstakne i inspiriše da zablistam ponovo i u ulozi domaćice i ja krećem u akciju…

Ponavljam, ključno je da mi sve krene od ruke-  najbolji, a obavezno, i oštar nož i seckanje kreće…. iiiiii uspeh je na vidiku 🙂

Moj nož Zwilling se dokazao kao pametna kupovina. Ja lično koristim šef nož iz linije Zwilling Pure. Dobro leži u ruci i istrajno je oštar – ipak je to kovani nož. Ah, čuveni nemački Blizanci! Imponuje mi, nema šta…kao da sam sela za volan Mercedesa! Sve ide lako i nekako samo… Bacite pogled na ovu listu. Ima tu još zgodnih noževa… Uz šef noz, imam pri ruci uvek i neki manji, da odvojim čenove belog luka ili zasečem šljive… Tako…i dobar ljuštač za povrće i presa za beli luk, takođe- brže nas vode cilju…  Ne zaboravite, s vremena na vreme, svoj nož provucite kroz oštrač i biće Vaš dosledan saveznik sledećih decenija… Ta mala pažnja je znak poštovanja..kao provera ulja na kolima..ulaganje u dugoročnu saradnju. Možete ovde da ispratite savete za održavanje 

Dakle, Zwilling šef nož je MUST HAVE u kuhinji… za mene nezamenjljiv!
Hvala na čitanju.. ja odoh u kuhinju, a Vi izaberite nož za sebe

You Might Also Like

9 Comments

  • Reply
    Z.bgd
    April 2, 2018 at 12:32 pm

    Kupio sam kod vas zwilling PRO šef noz, a sada bih kupio i jedan manji. Koji mi preporučujete?

    • Reply
      Serotonin
      April 2, 2018 at 12:43 pm

      Poštovani,

      zavisi od toga za šta Vam treba mali nož. Neka generalna preporuka je PRO paring nož koji je zgodan za sve varijante čišćenja voća i povrća, kao i za neko brzo seckanje sitnih stvari.

  • Reply
    Z.bgd
    April 2, 2018 at 12:55 pm

    Ok,hvala, narucicu taj-treba mi za razno sitno povrce i dr.. Koji mi povoljniji oštrač odgovara za oba noza, da ne proučavam sad po sajtu?

    • Reply
      Serotonin
      April 2, 2018 at 1:00 pm

      Poštovani,

      najpovoljniji oštrač koji možete koristiti za sve evropske noževe (ne odgovara za japanske zbog ugla oštrice) je: TWIN oštrač
      Preporuka je i da koristite neki od “masata” (čelična šipka), koja nije oštrač i ne služi da naoštri nož kako se veruje, već da održava oštrinu noža. Bez masata ćete mnogo čećše koristiti oštrač a to Vam vremenom “skida” sam nož i oštricu.

  • Reply
    Z.bgd
    April 2, 2018 at 1:05 pm

    Ok,hvala puno

  • Reply
    Mira
    August 20, 2018 at 12:28 pm

    Lep tekst. Koristim Zwilling dugo i jako sam zadovoljna…

  • Reply
    S.S.69
    December 24, 2018 at 5:40 pm

    Zwilling je najbolja firma za nozeve.drago mi je da ih sad ima u Beogradu

  • Reply
    StaneKovacevic
    December 27, 2018 at 8:34 pm

    Da li su japanski Miyabi nozevi koji su u ponudi na sajtu u okviru Zwillinga kompanije?

    • Reply
      Serotonin
      December 28, 2018 at 11:48 am

      Poštovani,

      Miyabi je u vlasništvu Zwillinga.

    Leave a Reply

    15 − 3 =